LIJEPA HRVATSKA – TURA I KRSTARENJE

Vođenje izleta na sljedećim jezicima: Različitim danima je vođenje na različitim jezicima
 • Tip: KRSTARENJA HRVATSKOM
 • Polazak iz: Zagreb
 • Trajanje: 11 dana
  10 noći
 • DATUMI GARANTIRANIH POLAZAKA

Započnite turu u Zagrebu, a zatim nastavite preko Nacionalnog Parka Plitvice do Trogira, najočuvanijeg romaničko-gotički grada u Centralnoj Europi i Dioklecijanovog Splita. U Splitu počinje magično krstarenje koje Vas vodi do Korčule, Mljeta i Hvara.

Zagreb u srcu Europe, gotička katedrala, živopisna tržnica Dolac, Gornji Grad s crkvom Sv. Marka, najkraća žičara na svijetu – Uspinjača. Plitvice najstariji i najpoznatiji nacionalni park, jezera povezana bezbrojnim slapovima i vodopadima. Prekrasni ugođaj uz bogatvstvo flore i faune. Trogir, najočuvaniji romaničko-gotički grad u Centralnoj Europi, s katedralom Sv. Lovre s Radovanovim portalom, kulom Kamerlengo i palačom Čipiko. Split, glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije star 1700 godine. Mnoštvo arheoloških povijesnih i kulturnih spomenika, među kojima je posebna Dioklecijanova palača, ostavit će vas bez riječi.  Hvar, jedan od najljepših otoka na svijetu sa mnoštvom netaknutih plaža i uvala. Mljet, poznat po svom Nacionalnom Parku gdje možete uživati u ugodnoj šetnjici oko Velikog i Malog Jezera, okruženi prirodom kakva se rijetko može vidjeti. Dubrovnik, grad jedinstvene političke i kulturne povijesti stoljetne Dubrovačke Republike. Pod zaštitom Sv. Vlaha jedan je od najatraktivnijih gradova Sredozemlja. Doživite sklad čovjeka i arhitekture posjećujući jednu od najstarijih europskih apoteka, Knežev Dvor, Riznicu Katedrale.

SAVJETI ZA PRODAJU

 • Polazak iz Zagreba
 • Istražite unutrašnjost i obalu Hrvatske
 • Smještaj u 4* hotelima
   

UKLJUČENO U CIJENU

 • Transferi po dolasku, od zračne luke Zagreb do hotela i na odlasku od luke Split do zračne luke Split, prvog i posljednjeg dana ture 
 • 3 noćenja u hotelima 4* na bazi smještaj s doručkom (počevši sa večerom prvog dana i završetak sa doručkom četvrtog dana)
 • Klimatizirani autobus tijekom cijele ture
 • Pratitelj tijekom dijela ture koji ide kopnom
 • Cruise manager – stručna razina poznavanja engleskog jezika
 • 7 noćenja na udobnom brodu u kabini s vlastitom kupaonicom i klima uređajem
 • Večera dobrodošlice i kapetanova večera na brodu
 • Dnevni buffet doručak na brodu
 • 6 ručkova s 3 slijeda na brodu
 • Besplatno svježe voće svakodnevno dostupno na brodu 
 • Besplatan Wi-Fi na brodu

Releas period 30 dana prije dolaska / datuma ture, nakon toga sobe su dostupne na upit.
 

RAZGLEDAVANJE UKLJUČUJE

 • Lokalni vodiči za razgled gradova: Zagreb i Split 
 • Ulaznice za: Nacionalni park Plitvice, Katedralu Sv. Lovre u Trogiru; Dioklecijanovu palaču i Katedralu u Splitu

NIJE UKLJUČENO U CIJENU

 • Pića i dodatni obroci
 • Svi ostali osobni troškovi
 • Boravišna i lučka pristojba / 35 € po danu po osobi (plaćanje na brodu u gotovini)

DODATCI (po vlastitom izboru)

 • Karta za Nacionalni park Mljet: do 25€ po osobi (ovisno o sezoni) – plaća se na ulazu. Vodič besplatan. 

NAPOMENA

 • U slučaju nepovoljnih vremenskih i/ili morskih uvjeta, itinerar krstarenja može biti izmijenjen u interesu sigurnosti putnika.
 • Gulliver travel zadržava pravo izmjene dobavljača plovila u slučaju da ugovorene usluge nisu isporučene u skladu s prethodno utvrđenim standardima.

D1 Srijeda / ZAGREB – Dolazak
Nakon dolaska na zagrebački aerodrom, transfer do hotela.
Sastanak s vodičem, večera i noćenje.

D2 Četvrtak / ZAGREB – PLITVICE
Ujutro razgled Zagreba, koji uključuje Gornji grad, povijesno središte grada, Crkvu Svetog Marka s poznatim šarenim krovom, Katedralu, Hrvatsko narodno kazalište i Sveučilište. Nakon razgleda grada, vožnja prema Plitvicama, razgled Nacionalnog parka Plitvička jezera koja su upisana na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Šesnaest jezera, koja se nalazi na više razina povezana su nizom slapova. Okužena gustom šumom, Plitvička jezera su prirodni fenomen rijetke i jedinstvene ljepote. Večera i noćenje na Plitvicama.

D3 Petak / PLITVICE – TROGIR SPLIT
Ujutro polazak prema Trogiru gdje posjećujemo Katedralu Svetog Lovre. Nastavak prema Splitu; razgled grada koji uključuje Dioklecijanovu palaču koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, Peristil, Jupiterov hram i Katedralu. 
Večera i noćenje u Splitu.

D4 Subota / SPLIT – Ukrcavanje
Ukrcavanje na udobni brod za krstarenje u Splitu, nakon čega slijedi večera dobrodošlice. Noćenje na brodu. 

D5 Nedjelja / SPLIT – BRAČ – MAKARSKA
U jutarnjim satima krećemo prema otoku Braču. Dolazimo u mjesto Pučišća gdje, ukoliko vrijeme bude lijepo, možete uživati u ugodnim šetnjama obalom i plivanju u brojnim bračkim uvalama. U Pučišćima ćemo također posjetiti i slavnu kamenoklesarsku školu. Ručak na brodu. Nakon ručka krećemo prema Makarskoj, malenom gradiću na kopnu gdje ćemo prenoćiti.

D6 Ponedjeljak / MAKARSKA – KORČULA
Ujutro krećemo prema otoku Korčuli. Ukoliko vrijeme bude lijepo, na putu prema Korčuli zaustavit ćemo se kako bi se opustili i rashladili u moru. Ručak na brodu. U kasno popodnevnim satima iskrcavamo se u srednjovjekovnom gradu Korčuli, rodnom mjestu Marka Pola. Noćenje u Korčuli.

D7 Utorak / KORČULA – DUBROVNIK
Ujutro isplovljavamo prema Dubrovniku, sa zaustavljanjem za kupanje, ukoliko vrijeme bude lijepo. Ručak na brodu. U popodnevnim satima stižemo u Dubrovnik, gradu znanom kao biser Jadrana, čiji je Stari grad uvršten na UNESCO-vu listu Svjetske baštine.

D8 Srijeda / DUBROVNIK – MLJET
Ujutro polazak iz Dubrovnika, plovidba prema Mljetu sa stankom za kupanje ukoliko vremenske prilike dopuste. Ručak na brodu. Najzeleniji hrvatski otok će vas začarati svojom prekrasnom, netaknutom prirodom kao i svojim kulturnim naslijeđem. Dolazimo u srce nacionalnog parka Mljet. Ukoliko ga želite posjetiti, na ulazu u Nacionalni park možete kupiti ulaznice te obići Veliko i Malo jezero te se pridružiti vožnji brodom prema otočiću Sveta Marija. U večernjim satima možete se pridružiti kapetanovoj večeri koja će biti organizirana na brodu.Noćenje na Mljetu.

D9 Četvrtak / MLJET – HVAR
Ujutro nastavljamo našu avanturu plovidbom do otoka Hvara, najsunčanijeg hrvatskog otoka. Ukoliko vrijeme bude lijepo, na putu prema Hvaru, zaustavit ćemo se kako bi se okupali u jednoj od brojnih osamljenih uvala. Ručak na brodu. Popodne stižemo stižemo u grad Hvar. Osim po svojoj jedinstvenoj kulturnoj baštini, Hvar je poznata destinacije za same i obitelji, jedrilice i jahte. Sa svojom sunčanom klimom, prirodnim ljepotama, odličnom hranom, vinom i sportskim sadržajima, Hvar nudi sve to i zbog toga je postao tako popularna i tražena destinacija u ljetnim mjesecima. Uživajte u večeri u Hvaru.
Napomena: Zbog ograničenog kapaciteta hvarske luke tijekom vrhunca sezone u lipnju i srpnju, postoji mogućnost pristanka u neku drugu luku od one najavljene. U tom slučaju bit će organiziran prijevoz od i do Hvara. 

D10 Petak / HVAR – SPLIT
Ujutro polazak prema Splitu sa zaustavljanjem rijekom puta za kupanje u uvali Bobovišća na otoku Braču ako vrijeme dopusti. Nakon ručka na brodu stižemo u grad Split, čija je stara jezgra uvrštena na UNESCO-vu listu Svjetske baštine. Noćenje u Splitu.

D11 Subota / SPLIT – odlazak
Doručak, iskrcavanje i prijevoz do splitske zračne luke.

 

Gulliver zadržava pravo promjene ili otkaza izleta bez prethodne najave

BROD:
M/S AFRODITA ili sličan brod
 

OPIS BRODA:
Brod je dugačak 34 m, širok 8,40 m, postiže brzinu od 8 NM. Ima 17 kabina i kapacitet za 38 putnika. Ima potpuno klimatiziran salon-restoran na glavnoj palubi s barom, LCD TV-om i sunčanom palubom. Struja na brodu: 220 V.

Galerija slika

comments powered by Disqus