7-NOĆNO KRSTARENJE ATRAKCIJAMA JUŽNOG JADRANA

Vođenje izleta na sljedećim jezicima: Različitim danima je vođenje na različitim jezicima
 • Tip: KRSTARENJA HRVATSKOM
 • Polazak iz: Split
 • Trajanje: 8 dana
  7 noći
 • DATUMI GARANTIRANIH POLAZAKA

Istražite povijesne i prirodne atrakcije južne Dalmacije na nevjerojatnom 7-noćnom krstarenju na brodu Kapetan Bota.

Ukrcajte se na brod Kapetan Bota i pripremite se za 7-noćno putovanje koje uključuje posjet nekim od najpopularnijih hrvatskih otoka, obilazak povijesnih gradova na obali, uživanje u izvrsnoj kuhinji i kupanje u prekrasnom Jadranskom moru. Ovo putovanje s pažljivo isplaniranim itinerarom započinje i završava u povijesnom gradu Splitu, a tijekom puta očekuju vas još brojne ljepote ovog dijela zemlje. Od kamenih ulica srednjovjekovnih gradova kao što su Dubrovnik, Korčula i Hvar, spomenika pod zaštitom UNESCA u Splitu i kamenoklesarske škole u Pučišćima, do noćnog života u Makarskoj i Nacionalnog parka na Mljetu, ovo jedinstveno krstarenje, obogatit će vas trajnim sjećanjima na nezaboravne pejsaže Jadrana. Uz sve to, možete uživati i prostranoj unutrašnjosti broda Kapetan Bota, kao i jacuzziju koji se nalazi na palubi za sunčanje. Uz bogati sadržaj, ovo krstarenje jamči zabavu svim ljubiteljima putovanja.
 

SAVJETI ZA PRODAJU

 • Krstarenje atrakcijama južnog Jadrana
 • Uživajte u vođenom razgledu povijesnih gradova
 • Osvježite se u kristalno čistom moru

 

UKLJUČENO U CIJENU

 • Voditelja krstarenja na engleskom jeziku 
 • 6 članova posade 
 • Krstarenje od 7 noćenja u određenoj vrsti kabine 
 • Svakodnevno gratis svježe voće  
 • Večera dobrodošlice u tri slijeda 
 • Buffet doručak i 6 ručaka u tri slijeda
 • Kapetanova večera  
 • Profesionalni vodič na engleskom jeziku za razglede gradova: Hvar, Dubrovnik s transferom, Korčula i Split
 • Bežični sustav sa slušalicama za razglede gradova
 • Ručnici koji se mijenjaju svaki drugi dan i posteljina koja se mijenja u sredini tjedna
 • Svaki dan usluga čišćenja kabine
 • Dvije boce vode od 0,5 l dnevno po osobi
 • Besplatni neograničeni Wi-Fi na brodu 
 • CCTV sigurnosne kamere na brodu 
 • Elegance Jacuzzi (na palubi za sunčanje) 
   

NIJE UKLJUČENO U CIJENU

 • Lučke i turističke takse:  € 40,00 po osobi / tjedno, plaća će u gotovini na brodu  
 • Ulaznice u Nacionalni park Mljet, cca 15,00 EUR po osobi, plaća se na ulazu ako gosti žele posjetiti NP 
 • Privatni transferi autom mogu se organizirati za agencije samo na upit
 • Fakultativni izlet u Splitu (Nacionalni park Krka)
   

POLITIKA OTKAZIVANJA

Nakon potvrde rezervacije potreban je depozit od 300 EUR po osobi (nepovratni) i plaćanje preostalog iznosa 60 dana prije dolaska.
35% od ukupne cijene krstarenja (35 - 22 dana prije krstarenja)
50% od ukupne cijene krstarenja (21 - 15 dana prije krstarenja)
100% ukupne cijene krstarenja (14 - 0 dana prije krstarenja)

D1 Subota / SPLIT
M/B KAPETAN BOTA bit će usidren u luci Split gdje je ukrcaj moguć tijekom cijelog dana. Sastanak dobrodošlice počinje u 19 sati kad će vas naš voditelj krstarenja upoznati s kapetanom, članovima posade te vašim budućim suputnicima s kojima ćete provesti tjedan dana na brodu. Večera dobrodošlice će biti poslužena u 19:30. Ukrcaj će biti moguć tijekom cijelog dana; putnici koji dolaze ujutro ne mogu preuzeti kabine prije 13 sati ali mogu ostaviti prtljagu na brodu. Kapetan će pričekati sve goste koji dolaze kasno navečer i za njih će isto biti poslužena večera. Noćenje u Splitu (V).

D2 Nedjelja / SPLIT - BOL - HVAR
Dan počinjemo jutarnjim polaskom prema Bolu, poznatom po najboljoj plaži za kupanje u Hrvatskoj, Zlatni rat. Zaustavit ćemo se u Bolu i uživati u tom lijepom dalmatinskom gradiću, prošetati, popiti kavu ili se okupati prije ručka na brodu. Nakon ručka nastavit ćemo plovidbu prema najsunčanijem hrvatskom otoku – otoku Hvaru, uz mnogobrojne uvale i zaljeve na putu. Hvar je jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih turističkih odredišta i mjesto susreta svjetskog jet seta. Nakon dolaska u Hvar navečer, lokalni vodič na engleskom jeziku će vas provesti kroz grad i upoznati vas s njegovom poviješću, kulturom i načinom života na otoku te će vam objasniti kako je lavanda stoljećima uzgajana na otoku Hvaru. Provedite večer u Hvaru i samostalno istražite grad te večerajte u jednom od mnogobrojnih obiteljskih restorana. Noćenje u povijesnom gradu Hvaru (D, R)

D3 Ponedjeljak / HVAR – MLJET
Dan počinjemo jutarnjim polaskom prema otoku Mljetu te ćemo se zaustaviti za kupanje prije ručka. Ručak na brodu tijekom plovidbe prema Nacionalnom parku Mljet. Po dolasku u Nacionalni park Mljet, imat ćete slobodno popodne za istraživanje parka (ulaznice nisu uključene), prošetati oko Velikog i Malog jezera i otočića Sv. Marije s Benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća. Na brodu će navečer biti poslužena kapetanova večera. Noćenje u Nacionalnom parku Mljet (D, R, kapetanova večera).

D4 Utorak / MLJET – DUBROVNIK

Nakon doručka krećemo na ugodnu plovidbu uz obalu Mljeta i Elafitskih otoka gdje ćemo se zaustaviti za kupanje te ćemo ručati po dolasku u Dubrovnik popodne. Naš vodič na engleskom jeziku i autobus će doći u luku. Nakon organizirane vožnje, dolazimo do povijesnog središta Dubrovnika, poznatog grada na UNESCO-voj Listi svjetske baštine, gdje će vam vodič pokazati najzanimljivije spomenike Dubrovnika. Nakon razgleda grada imat ćete slobodno vrijeme za istraživanje grada, posjet gradskim zidinama ili vožnju žičarom na vrh brda Srđ. Povratni transfer autobusom je predviđen u večernjim satima ili se možete sami vratiti na brod. Vidjet ćete zašto se ovaj grad naziva biserom Jadrana. Noćenje u Dubrovniku (D, R).

D5 Srijeda / DUBROVNIK – KORČULA

Nakon doručka krećemo prema otoku Korčuli. Zaustavit ćemo se za kupanje prije ručka. Ručak na brodu te ćemo popodne stići u grad Korčulu, na otoku Korčula. Grad Korčula poznat je kao rodno mjesto Marka Pola, poznatog istraživača. Naš vodič na engleskom jeziku će napraviti razgled grada Korčule te ćemo skupa prošetati uskim kamenim uličicama. Ostatak večeri provedite sami te večerajte u jednom od lokalnih restorana po vašem izboru. Noćenje u povijesnom gradu Korčula (D,R).

D6  Četvrtak / KORČULA – MAKARSKA

Naše se putovanje nastavlja prema Makarskoj. Zaustavit ćemo se za kupanje pored poluotoka Pelješac i njegovih slikovitih gradića, koji se zelene od polja maslina i borove šume, vinograda te niskog raslinja. U prolazu ćemo vidjeti i istočnu stranu otoka Hvara. Na putu prema Makarskoj na brodu će biti serviran ručak. Popodnevni dolazak u Makarsku koja je poznata kao turistički centar Hrvatske. Makarsku krase prekrasne plaže i bogat noćni život. Noćenje u Makarskoj (D,R).

D7 Petak / MAKARSKA – PUČIŠĆA – SPLIT

Nakon doručka plovimo preko Bračkog kanala do Pučišća, najvećeg naseljenog mjesta na otoku Braču kojeg krasi autentična mediteranska arhitektura i rustikalni ambijent u dubokom zaljevu; sjajna, bijela kamena pročelja kuća koja se teatralno uzdižu iznad tla čine ovo mjesto jedinstvenim i vrijednim razgledavanja. Pučišća su poznata po kamenolomima iz kojih je izvađen kamen od kojeg su sagrađeni stupovi u Bijeloj kući u Washingtonu, zgrada Parlamenta u Beču i mnogi druge poznate građevine diljem svijeta. Jedina kamenoklesarska škola u Hrvatskoj nalazi se u Pučišćima gdje učenici klešu skulpture od bračkog kamena tradicionalnim i nekonvencionalnim alatima koji su se koristili stoljećima. Nakon relaksirajuće šetnje slijedi ručak na brodu, dok plovimo prema posljednjoj postaji našeg putovanja, Splitu. Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj i sjedište Splitsko-dalmatinske županije. Smatra se da je Split star preko 1700 godina. Od 1979. godine povijesno središte Splita je upisano na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Kulturno-povijesni spomenici smješteni su unutar same Dioklecijanove palače. Naš vodič na engleskom jeziku će napraviti popodnevni razgled Splita i prošetati s vama kroz povijesnu Dioklecijanovu palaču. Noćenje u Splitu (D, R).

Fakultativni oproštajni izlet petak popodne u Nacionalni park Krka. 

Nacionalni park Krka je proglašen 1985. i to je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj. Cijelo područje je bogato vegetacijom kao i pticama i ribom. Zbog jakih zakona zaštite prirode, ovo izuzetno područje je sačuvano u svom izvornom netaknutom obliku.  

Krenut ćemo s broda nakon ručka da bismo u park stigli oko 15:30. Šetnja kroz nacionalni park, preko vodopada Skradinski buk, najvećeg vodopada na rijeci Krki, jedne od najpoznatijih prirodnih znamenitosti u Hrvatskoj. Šetnja se završava u Etno selu Nacionalnog parka Krka koji je nedavno dobio nagradu Zlatni cvijet Europe u konkurenciji nekoliko tisuća sličnih lokaliteta. Povratak obalnom cestom s Krke u Split, ulazimo u Split kroz Zlatna vrata gdje počinje orijentacijski pregled grada koji završava na našem brodu.

Rezervacije i plaćanje na licu mjesta.

Cijena uključuje:   
Vodič na engleskom jeziku, povratni transfer, ulaznica u Nacionalni park Krka, pregled grada Splita, bežične slušalice za izlet. Napomena: Šetnja kamenom popločanim ulicama, neravnom terenu i brodu, preporučujemo udobnu obuću za hodanje.

D8 Subota / SPLIT
Nakon doručka došlo je i vrijeme pozdraviti se sa svim novim prijateljima. (D)

Gulliver zadržava pravo promjene ili otkaza izleta bez prethodne najave

 M/B KAPETAN BOTA

Galerija slika

comments powered by Disqus