Korisni savjeti za vaše prvo krstarenje

Korisni savjeti za vaše prvo krstarenje

Upravo zbog toga, napravili smo kratku listu savjeta za sve one koji su se odlučili prvi put odgurnuti od obale.

Idete na svoje prvo krstarenje? Svjesni smo kako plovidba po nepoznatom teritoriju može zvučati pomalo zastrašujuće i da vam se u glavi vrti bezbroj pitanja.

 

#1 Morska bolest 🙁
Ako nikada niste proveli duže vrijeme na pučini postoji mogućnost da ćete se susresti za morskom bolešću, pogotovo ako idete na duže krstarenje. Svakako ponesite lijekove protiv mučnine i ako vam bude loše svakako pijte dovoljno tekućine kako ne bi dehidrirali. 

#2 Prvo kratko krstarenje
Zbog gore navedenog, ali i zbog toga što nikako ne možete znati hoće li će vam se krstarenje svidjeti, možda je bolje da za prvi put rezervirate kraće krstarenje. Recimo, rezervirajte krstarenje od dva dana i odmah ćete znati da li je to nešto što vam odgovara ili ne. Ako vam se ne svidi, brzo ćete biti na obali, a ako vam se svidi lako drugi put rezervirate dugačko krstarenje. 

#3 Putovnica spremna? 
Ovo naravno vrijedi isključivo za međunarodna putovanja. Prije puta provjerite imate li putovnicu koja vrijedi najmanje šest mjeseci od datuma polaska te napravite kopije svih ostalih potrebnih dokumenata. 

#4 Ukrcaj/Iskrcaj 
Iako bi vam se moglo učiniti privlačno da se čim prije iskrcate i ukrcate na brod, vjerujte nam bolje je ipak pričekati. Sve odradite normalnim tempom, doručkujte u miru i iskrcajte se kada gužva na izlazu bude puno manje. Isto vrijedi i za ukrcaj. Predlažemo da se ukrcate pola sata prije polaska kada je već većina ljudi na brodu i započnite svoj godišnji odmor bez stresa. 

#5 Imaš sitno? 
Iako je većina stvari već uključena u cijenu krstarenja, ponesite sa sobom i sitan novac za dobre stare napojnice. Pokažite zahvalnost ljudima koji se trude vaš godišnji odmor napraviti nezaboravnim iskustvom.