Razmišljate o plovidbi Hrvatskom? Evo top 5 razloga zašto bi ste to trebali učiniti!

Razmišljate o plovidbi Hrvatskom? Evo top 5 razloga zašto bi ste to trebali učiniti!

Preporučujemo vam to od srca i donosimo top 5 razloga zašto bi ste to trebali učiniti.

Nema sumnje, Hrvatska je jedna od najljepših država u Europi i svakako bi je trebali posjetiti.

 

Od bogate povijesne i kulturne baštine, vrhunske kuhinje i nevjerojatnih krajolika ovaj mediteranski dragulj ostavit će vas bez daha. Sigurno ste čuli i za nevjerojatnu hrvatsku obalu, punu veličanstvenih otoka, uvala i plaža. Upravo zbog toga, rado bi ste istražili Hrvatsku ploveći? Preporučujemo vam to od srca i donosimo top 5 razloga zašto bi ste to trebali učiniti.  


Br.1 Vrijeme
Hrvatska obalu krasi tipično mediteransko vrijeme kojeg karakterizira puno sunčanih dana od travnja do sredine listopada, čineći je jednom od najsunčanijih mjesta Europe. Očekujte 12 sati sunca dnevno u svibnju i lipnju i čak 13 sati u srpnju i kolovozu. Zvuči savršeno za plovidbu, zar ne? 

Br.2 More
Jadransko more jedno je od najtoplijih, najsigurnijih i najčišćih mora na svijetu. Treba li vam više od toga za savršeni odmor? Ljeti se temperatura mora kreće oko 25°c , čineći ga savršenim ne samo za dokono jedrenje već i savršenim za kupanje.  

Br.3 OtocI
Ne, veliko tiskano slovo ''i'' nije tipfeler, samo želimo naglasiti količinu otoka kojom jadranska obala obiluje. Ima ih točno 1244, od čega ih je 48 naseljeno. Nevjerojatno, zar ne? Skrivene uvale, pješčane i šljunčane plaže željno iščekuju nove avanturiste. Vjerovali ili ne, na svakom otoku imat ćete jedinstven doživljaj povijesti, kulture i prirode.

Br.4 Kuhinja
Vrlo slična talijanskoj, ali ipak originalna, hrvatska kuhinja ostavit će vas bez riječi. Želite crni rižoto? Škampe na buzaru? Što kažete na paški sir ili istarsku tjesteninu? Dodajete tome i vrhunska vina i maslinovo ulje i nikad nećete htjeti otići.  Obiđite restorane na jadranskoj obali i vaši nepci će vam biti zauvijek zahvalni! 

Br. 5 Zdravlje
Toplo je, čisto je, zdravo je i slano. Jadransko more iznimno je bogato vitaminima i mineralima. Svaka kapa sadrži tragove elemenata poput magnezija, natrija, kalcija, kalija, cinka, fosfora, joda i željeza. Zajedno stvaraju nevjerojatno zdravu mješavinu kreiranu u laboratoriju majke prirode. Plivanje u moru ima brojne zdravstvene beneficije od nazalnog čišćenja, zacjeljivanja rana, oporavka kože, izgradnje mišića i još mnogo toga.