Lista za i protiv krstarenja

Lista za i protiv krstarenja

Pokušavamo odgovoriti na pitanje: krstariti ili ne krstariti?

Dok princ Hamlet traga za odgovorom na veliko filozofsko pitanje: ''biti ili ne biti'', mi pokušavamo odgovoriti na pitanje: krstariti ili ne krstariti?

 

Budući da naše istraživanje nije iznjedrilo jednostrani odgovor, odlučili smo vam predstaviti kratku listu za i protiv krstarenja. Naša lista će vam pomoći da odlučite hoćete li se odgurnuti od obale ili ćete ostati čvrsto na zemlji. Krenimo prvo s pozitivnim stvarima.

Evo liste ''za'' krstarenje: 

  1. Prvo na našoj listi je poprilično očito. Na krstarenjima ćete u kratkom vremenu vidjeti puno različitih mjesta bez gnjavaže stajanja u kilometarskim kolonama tijekom sezone. Na krstarenjima se možete u potpunosti opustiti dok brod uplovljava i isplovljava iz luke u luku. 
  2. Druga korist krstarenja je ta da se morate raspakirati samo jednom. Za razliku od standardnih putovanja, za vrijeme krstarenja raspakirat ćete se jednom kada uđete u kabinu, a ostatak vremena možete bezbrižno putovati do sljedećeg odredišta. 
  3. Druženje i zabave na brodu našlo se na trećem mjestu našeg popisa. Tijekom krstarenja, susresti ćete se s različitim ljudima iz različitih dijelova svijeta. Budući da se svi nalazite na brodu, krstarenje bi mogao biti idealan trenutak da pokušate stvoriti nova prijateljstva. Ako ništa drugo znate da s tim ljudima imate barem jednu zajedničku stvar: volite krstarenja! Osim druženja, na krstarenjima istražite i ostale zabavne sadržaje kao što su: sunčanje, uživanje u panoramskim pogledima i večere na palubi.  
Sada dolazi ružni dio ili takozvana lista ''protiv'' krstarenja:
  1. Iako se tijekom krstarenja zaustavljaš na mnogim mjestima, zapravo ih nemate vremena razgledati jer vaše vrijeme ovisi o ukrcavanju na brod. Srećom, na raspolaganju vam stoji veliki broj različitih krstarenja, pa uvijek možete izabrati ono koje ima noćenje u destinaciji koja vas najviše zanima.  
  2. Drugi nedostatak je taj da krstarenje diktira vaše putovanje i raspored putovanja. Budući da se morate pridržavati rasporeda, krstarenja ujedno mogu biti i pomalo naporna. 
  3. Treći nedostatak krstarenja bi neki mogli shvatiti kao prednost, ali zasigurno se neće svidjeti onima koji su ljubitelji tehnologije. Pripremite se da na krstarenjima često nećete imati kvalitetnu internetsku vezu. Ali nemojte se uzrujavati oko toga, možda će vam dobro doći odmor od mobitela, laptopa i ostalih čuda tehnologije. 
To je to, ljudi. Nadamo se da vam je naša lista uspješno rasvijetlila neke nedoumice vezane uz krstarenja. Dobro razmislite o najboljoj opciji za vas, a ukoliko se ipak odlučite na jedno od naših krstarenja želimo vam ugodnu plovidbu!