Krstarenje po otocima duž dubrovačke rivijere

Krstarenje po otocima duž dubrovačke rivijere

Ovi sunčani otoci, smješteni uz dubrovačku rivijeru, oduzet će vam dah.

Od Lokruma do Elafitskih otoka – uživat ćete u mediteranskoj vegetaciji, prekrasnim plažama te kulturnim i povijesnim bogatstvima.

 

Dubrovačka obala savršeno je odredište za one koji žele pobjeći od gradske vreve i iskusiti skrivene prirodne ljepote!

Ovi sunčani otoci, smješteni uz dubrovačku rivijeru, oduzet će vam dah. Od Lokruma do Elafitskih otoka – uživat ćete u mediteranskoj vegetaciji, prekrasnim plažama te kulturnim i povijesnim bogatstvima. Nije ni čudo što su ove destinacije iz godine u godinu magnet za sve ljubitelje plovidbe, avanture i robinzonskog turizma. Evo samo nekih od najzanimljivijih stvari koje vas očekuju na krstarenju dubrovačkim otocima…

Zaronite u modru špilju Koločepa
Na Koločepu tijekom cijele godine živi samo 163 stanovnika! Možda je upravo to ono što ga čini tako posebnim i uzbudljivim. No, njegova prava atrakcija je očaravajuća modra špilja (špilja Kalamota), osvijetljene električnim-plavim svjetlom. Pored toga, na otočiću se nalazi 7 starih crkava vrijednih posjeta.

Istražite prekrasne pješčane plaže
Zaplovite prema otoku Lopudu, koji se smjestio između Šipana i Koločepa. Lopud nudi širok izbor plaža i ujedno je najposjećeniji otok u elafitskom arhipelagu. Preporučujemo posjet pješčanoj plaži Sunj; očaravajućoj plaži okruženoj kristalno čistim Jadranskim morem. 

Rajski vrt Lokruma
Iako jedan od najmanjih hrvatskih otoka, Lokrum svojim posjetiteljima nudi pregršt aktivnosti: od kupanja u Mrtvom moru, planinarenja do nekadašnje francuske utvrde zvane Fort Royal, šetnje kamenim stazama do ljetnikovca Maksimilijana Habsburškog, obilaska Klaustarskog vrta te naravno posjet Benediktinskom samostanu iz 12. stoljeća. No, ono što će vas zaista oduševiti na ovom otoku je njegov neopisivo lijep botanički vrt.

Panoramski pogled na Stari Grad
Rezervirajte svoje mjesto na jednom od naših izleta oko otoka Dubrovačke rivijere, a osim neizmjernih prirodnih ljepota uživajte u jedinstvenom panoramskom pogledu na dubrovački Stari Grad i okolni pejzaž.