Zašto krstariti u Hrvatskoj?

Zašto krstariti u Hrvatskoj?

Hrvatska je već dugi niz godina jedna od najpopularnijih i najposjećenijih europskih destinacija, koju krasi nevjerojatan krajolik prepun prirodnih ljepota i povijesnih spomenika.

Hrvatsku krasi i očuvana obala bogata otocima i arhipelazima koji će oduševiti sve koji plove ovim nestvarnim kutkom svijeta.

 

 Osim čistog Jadranskog mora, šumovitih brežuljaka, tradicionalnih sela, zidinama opasanih gradova i rimskih ruševina, Hrvatsku krasi i očuvana obala bogata otocima i arhipelazima koji će oduševiti sve koji plove ovim nestvarnim kutkom svijeta. U nastavku teksta upoznajte samo djelić onoga što možete doživjeti ploveći jedim od najljepših i najintimnijih mora na svijetu - Jadranskom moru.

Prije svega, hrvatska obala puna je fascinantnih povijesnih gradova poput Dubrovnika, Splita, Šibenika i Zadra,  čije je atrakcije gotovo pa ne moguće nabrojati. Opasan zidinama i utvrdama, Dubrovnik ili ‘’Biser Jadrana’’ kako ga se još naziva, smjestio se na krajnjem jugu jadranske obale. Ovaj impozantni grad nudi obilje kulturnih i povijesnih atrakcija njegovima posjetiteljima. Sjeverno od Dubrovnika, nalazi se Split, obalni grad sagrađen oko veličanstvene Dioklecijanove palače. Ovaj živahni grad nudi obilje povijesnih i kulturnih atrakcija, kao i moderne barove i restorane. Uz Split, jedan od najljepših gradova Srednje Dalmacije svakako je i povijesni grad Šibenik. Njegova srednjovjekovna jezgra, popločana bijelim kamenom i okružena azurnom obalom, ostavit će vas bez daha. Osim što ga krase brojne povijesne znamenitosti i monumentalne tvrđave, Šibenik je ujedno i dom brojnih mainstream i avangardnih glazbenih festivala. U Sjevernoj Dalmaciji čeka vas povijesni grad Zadar, nadaleko poznat po dvije jedinstvene atrakcije, Morskim orguljama i Pozdravu Suncu. Osim toga, grad je poznat i po brojnim povijesnim znamenitostima i prekrasnoj šetnici uz obalu. 
 
Osim povijesnih gradova, Hrvatska je dom čak više od 1.000 otoka rasutih preko 2.000 kilometara izuzetno razvedene obale. To je otprilike 1000 vrlo dobrih razloga za posjet ovoj veličanstvenoj zemlji. Svaki otok nudi jedinstven krajolik i atrakcije, ali svi su jednako zapanjujući. Od najvišeg otoka Brača, poznatog po kamenolomu i plaži Zlatni Rat, do suncem i luksuzom okupanim otoka Hvara, poznatog po atraktivnim klubovima te otmjenim hotelima; od šumovitog otoka Korčule, poznatog po vrhunskim vinima do dalekog otoka Visa poznatog po Modroj špilji, Hrvatska će vas zaista oboriti s nogu.
 
Kada krstariti Hrvatskom? 

Najbolje vrijeme za krstarenje je od svibnja do listopada kada možete očekivati toplo vrijeme, obilje sunca i obilje ljetnih sadržaja. Ovi mjeseci su također idealni za planinarenje, biciklizam, kajaking i ostale aktivnosti na otvorenom.