Podcijenjeni hrvatski otoci vrijedni posjeta

Podcijenjeni hrvatski otoci vrijedni posjeta

Donosimo vam popis 5 hrvatskih ''podcijenjenih'' otoka vrijednih posjeta.

Kada razmišljate o hrvatskim otocima, vjerojatno će vam prvo past na pamet sunčani otok Hvar, visoki i moćni otok Brač, sjeverna ljepotica otok Krk ili kralja sira i čipke otok Pag.

 

 No, s 4000 km razvedene obale ukrašene s više od tisuću otoka, Hrvatska nudi nevjerojatna mjesta za one koji nisu ljubitelji razvikanih i prenatrpanih mjesta. Donosimo vam popis 5 hrvatskih ''podcijenjenih'' otoka vrijednih posjeta.

Prvi na našem popisu je otok Susak, poznat po pješčanim plažama i poljima divljeg origana. Zapravo i samo njegovo ime potječe od grčke riječi Sansegus, što znači origano. Na otoku nema cesta ni automobila, pa je idealno mjesto za istinski odmor i bijeg od gradske vreve.

Nastavimo niz sa slovom S. Drugi otok na našoj listi je otok Silba, kojeg se ponekad naziva i ''Vratima Dalmacije''. Ovaj otok pješaka idealno je mjesto i za odrasle i za djecu jer na njemu nema straha od neopreznih vozača. Sa samo nekoliko kafića, restorana i trgovina Silba vam nudi istinski robinzonski odmor. Nedostatak sadržaja, ovaj otočić uspješno nadoknađuje netaknutom prirodom i prekrasnim plažama, pa svakako ponesite svoje fotoaparate.

Možda ne počinje sa slovom s, ali nije ni daleko od toga. Otok Šolta nepravedno je zanemaren jadranski otok, koji će vas očarati svojim šljunčanim uvalama i plažama, bogatom poviješću i jedinstvenim gastronomskim specijalitetima kao što je Olintio, med napravljen od divljeg ružmarina.

Znate li koji je hrvatski otok najpoznatiji po obradi koralja? Ne znate? Onda je vrijeme da se uputite prema otoku Zlarinu, smještenom u šibenskom arhipelagu. Osim predivnog nakita od koralja, Zlarin će vas oduševiti zelenim krajolikom, dugačkom šetnicom uz more, predivnim plažama i bogatom poviješću. Maleni šibenski otočić možda je jedno od najboljih mjesta na Jadranu za potpuno opuštanje. Posjet ovom mjestu od jednom zvuči obećavajuće, zar ne?

Posljednji na našoj listi je stjenoviti otok Lastovo, znan i kao najudaljeniji naseljeni hrvatski otok. Oskudan plažama, ovaj otok idealno je mjesto za sve avanturiste i ljubitelje šetnji, planinarenja i ronjenja. Dom rijetkih morskih vrsta i životinja, kao i zaštićene flore, Lastovo je proglašen parkom prirode 2006. godine.

Nadamo se da vas je naš kratki popis natjerao na kreativnije promišljanje i planiranje godišnjeg odmora i da ćete se odlično provesti gdje god krenuli!